Beneficiarii serviciilor Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iaşi au acces, începând din această săptămână, GRATUIT la peste 1500 de volume în format electronic din colecţia Science Direct 2013 a Editurii Elsevier, care acoperă domeniile ştiinţele naturii, inginerie, economie & ştiinţe sociale şi ştiinţele vieţii.
De asemenea, de săptămâna viitoare, din filialele BCU vor putea fi accesate colecţiile de cărţi de ştiinţe umaniste (205 titluri) şi, respectiv, de artă şi arhitectură, de la Editura Willey (52 titluri).
Aceste realizări sunt posibile prin proiectul „Asigurarea accesului electronic naţional la literatura ştiinţifică pentru susţinerea şi promovarea sistemului de cercetare şi educaţie din România” derulat de Consorţiul Anelis Plus.
Astfel, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iaşi mai face un pas spre a se alinia noilor trenduri de lectură online încercând să răspundă cerinţelor informaţionale actuale ale utilizatorilor săi, venind astfel în sprijinirea cercetării.
În 2014 se împlinesc 175 de ani de activitate pe principii de organizare modernă a Bibliotecii Centrale Universitare « Mihai Eminescu ». Înglobând fonduri care au făcut parte din fostele biblioteci ale Academiilor domneşti (cea mai veche, de pe la 1640, fiinţând la Mănăstirea Trei Ierarhi), Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iaşi este o instituţie de cultură a cărei evoluţie a transformat-o într-o componentă principală a vieţii universitare ieşene de astăzi, având rolul ei distinct, în care funcţiile sale informative şi formative se împletesc cu calitatea de tezaur al miilor şi sutelor de mii de tomuri preţioase pe care le deţine în colecţiile sale.
Biblioteca „Mihai Eminescu” înseamnă tradiţie şi continuitate, un centru activ de informare, educaţie multilaterală şi valorificare a unui inestimabil tezaur.
Asociaţia Universităţilor, Institutelor de Cercetare - Dezvoltare şi Bibliotecilor Centrale Universitare din România ANELIS PLUS activează cu scopul reprezentării intereselor de informare şi documentare a membrilor săi, promovând cunoaşterea şi susţinând implementarea politicilor educaţionale şi de cercetare prin achiziţia de resurse electronice de informare ştiinţifică destinate învăţământului şi cercetării, pentru a răspunde nevoilor crescânde de informare şi documentare ale utilizatorilor din România. Asociaţia promovează educaţia şi cercetarea ştiinţifică prin proiecte finanţate naţional / internaţional.
Elsevier este o companie fondată în 1880 care publică literatură medicală şi ştiinţifică. Este o parte a grupului Reed Elsevier. Elsevier este furnizor mondial de soluţii informatice de îmbunătăţire a performanţelor în domeniul ştiinţelor şi de tehnologii profesionale care să ducă la luarea celor mai bune decizii. Elsevier oferă soluţii digitale - printre care ScienceDirect, Scopus, Elsevier Research Intelligence, and ClinicalKey - şi publică peste 2.200 de reviste, printre care The Lancet şi Cell, precum şi peste 25.000 de titluri de carte.
© 2023 Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu" Iaşi I Termeni şi condiţii