PRELUNGIREA TERMENULUI DE ÎMPRUMUT pentru publicaţiile disponibile la domiciliu şi la sala de lectură

Începând cu data de 1 februarie 2017, utilizatorii BCU Iași au posibilitatea să prelungească ONLINE termenul de împrumut pentru publicațiile disponibile la domiciliu şi la sala de lectură, atât pentru cele din sediul central, cât și pentru cele din bibliotecile filiale.

Prelungirea este posibilă o singură dată şi este valabilă numai pentru publicaţiile care au statutul „Pentru împrumut”, „Se împrumută numai la sală” şi „Se împrumută la sala periodice”. Prelungirea se realizează accesând contul personal de utilizator.

Pentru a beneficia de acest serviciu trebuie îndeplinite următoarele condiţii: permisul să fie vizat pe anul în curs, împrumutul să fie în termen (să nu fie depăşit) şi utilizatorul să nu aibă restanţe faţă de bibliotecă (publicaţii nerestituite la timp, amenzi neachitate).

Prelungirea online este posibilă începând cu a doua zi de la data efectuării împrumutului. Noul termen de împrumut se calculează de la data efectuării prelungirii, nu de la data scadentă a împrumutului inițial.

Pentru prelungirea termenului de împrumut al unei publicaţii, indiferent de statut, se procedează în felul următor:

1. Se accesează catalogul on-line din pagina bibliotecii www.bcu-iasi.ro sau direct de la adresa: https://aleph-new.bcu-iasi.ro/F

2. Se face autentificarea utilizatorului;

3. Se accesează secţiunea Fişa personală din meniul principal, după care se dă click pe numărul de Împrumuturi;

4. Se alege din lista de publicaţii împrumutate titlul al cărui termen se doreşte a fi prelungit, dând click pe numărul subliniat din faţa titlului;

5. Se efectuează prelungirea datei scadente a împrumutului dând click pe Prelungire.

În lista de publicaţii împrumutate se va afişa noul termen de restituire pentru titlul pentru care s-a efectuat prelungirea.

Sus